Psykoterapi, parterapi og supervision

Psykoterapi, parterapi og supervision


Det kan være, at du gør dig overvejelser om terapi. 


Psykoterapi er en mulighed, når du har brug for hjælp, der hvor du er kommet ud af kurs eller har det skidt, når du har brug for at afklare dig med dig selv - med andre, eller med din situation.


Når du gerne vil ledsages af en terapeut på vej gennem forandringer, kriser, tab og mere til - hvad det kunne være, du føler dig udfordret med.


Når du gerne vil udvikle dig - komme i vækst, ændre måder og veje i dagligdagen, som i livet og i det hele taget overvinde det, der holder dig tilbage i forskellige sammenhænge, eller holder dig i lås. Ændre den måde, du er part i relationer og forhold på, den måde du er part i et arbejde, eller i et studie, den måde du forholder dig til dig selv - eller til andre.


Når du gerne vil forstå dig selv, sådan som du er blevet til så at sige - fra den familie, du kommer fra, det land, du kommer fra, de erfaringer, der gennem livet har haft indflydelse på, at du er blevet til den, du er, med dit særlige særkende, din individuelle måde at være i livet på. 


Forstå hvordan det kan være, at der er partnervalg eller episoder, og andre valg - der bliver ved at gentage sig eller genudspille sig i dit liv i forskellige forklædninger og rammer, selv om du prøver på at være opmærksom på forandring.


Måske at du har helt andre årsager til at søge hjælp, ledsagelse, sparring eller coaching - hvad end det nu kan være, er du hjerteligt velkommen.Parterapi


Det kan være, at dit parforhold har brug for førstehjælp, eller du har som del af et - og gerne vil afklare dig med det. 


Hvad der er din egen andel i det, I er udfordrede med - og hvad du kan gøre med det, eller om der er mulighed for måske at motivere din partner til at gøre med sin andel. Om du skal blive eller gå, om det er godt for dig - eller om hvordan du skal finde kræfter og mod til at blive, hvis det er det, du gerne vil, selv om det ikke lige er så nemt.


Det kan også være, at I har brug for at komme i terapi sammen. Hvis det er svært at få talt om det, der rører sig i parforholdet - eller om hvad I gør jer af tanker, har af behov eller føler hver især, hvis I aldrig rigtig kommer ind på samtaler om den slags i hverdagen. Det kan også være at finde mod og en måde at få talt om, hvor I gerne vil hen i fremtiden med forholdet, hvad der må ændre sig - eller kommer til at ændre sig.


Det er måske koldt eller stille mellem jer - nærværet er blevet væk, eller det er stille før stormen så at sige, selv om stilheden har varet et stykke tid. Måske jalousi eller mistillid, der præger hverdagen mellem jer - så aftager nærheden og de varme følelser helt af sig selv.


Det kan være, at kønslivet har svære vilkår - måske så svære at I overvejer at slutte forholdet, eller en af har fået øjnene op for en anden. 


Forholdet kan være blevet dramatisk - med skænderier og uenigheder, aggression og utilfredshed, der tager til, som dagene går. Kort lunte og stærke følelser, der får et udtryk, som I frygter for, at forholdet eller I selv ikke kan holde til, eller ikke vil holde til, meget længere. Måske en lås, hvor de samme diskussioner om de samme ting - og de samme følgende reaktioner opstår den ene gang efter den anden, som I har brug for hjælp til at forstå - eller til at få låst op, hvis blot en af jer er klar til at gøre noget andet, end I plejer at gøre, når de samtaler eller situationer opstår. Hvis i begge to gør, som I plejer at gøre, så er der en stor sandsynlighed for, at I også får det resultat, I plejer at få - så at sige.


Hvad end årsagen er parterapi en mulighed for at undersøge, om der er baggrund for at løse de konflikter, der måtte være opstået mellem jer - en mulighed for at afklare jer sammen - om det, der er.


Supervision


Jeg tilbyder individuel supervision til psykoterapeuter og coaches - faglig eller personlig supervision på hvad end, det nu måtte være, du føler dig fagligt eller personligt udfordret med i din praksis eller med dine klienter.


Jeg tilbyder også personlig supervision til socialrådgivere, sygeplejersker, sosuassistenter eller socialpædagoger, ledere og mellemledere i større eller mindre virksomheder og botilbud, institutioner, der arbejder indenfor pleje- og behandlingsområdet, det sociale, pædagogiske eller psykologiske område - hvem det nu måtte være, der har brug for ekstern, personlig supervision/ coaching, eller faglig supervision til dit fag, der hvor jeg har noget at tilbyde i supplement til din uddannelse eller til tidligere erfaringer.


Generelle priser og vilkår for supervision kan du finde på siden om alt det praktiske.